Historia

Att bli en egen företagare kan ibland vara en långsiktig plan eller dröm, men ibland kan man hamna där av en slump. Så gick det för mig när jag grundade Anttiina år 2000. En del grundade sig på att jag tröttnat på det dåvarande yrket och även en del i frugans illamående under graviditeten.

- Min fru väntade då på tvillingar och mådde väldigt illa. En gång nämnde hon till mig att vardagsrummets möbler borde förnyas.

Under kvällen då jag satt i rökbastun, Suupohjas designinstitut, fick jag olika idéer till att forma träet. På morgonen när jag vaknat väldigt törstig och trött, gick jag till garaget och byggde en skänk och en mediamöbel.

Och frugan Tiina blev nöjd.

#

Möblerna fick väldigt mycket uppmärksamhet och folk tyckte om dem. Jag började fundera på om inte dessa skulle kunna säljas i en möbelbutik. När sedan en bekant beställde en skänk bestämde jag mig för att sluta med dåvarande yrket och börja med möbeltillverkning.

Jag påbörjade denna resa från noll, jag hade ingen som helst erfarenhet av möbeltillverkning. Jag hade dock en iver som gjorde att jag vågade hoppa på detta företag.

Från början tillverkades matgrupper med höstavar, under åren har det säkert gått åt över 40000 st höstavar. Vi var dock tvungna att utesluta dessa stavar ur produktionen då tillverkningen tog alltför lång tid.

#

Vårt tillverkningsätt är unikt och det mesta görs för hand, jag vågar påstå att tillverka på detta sätt är vi ensamma om i Finland och Norden. Vi har ett brett sortiment och kan tillverka hela möbelserier som ett hantverk.

Vi tillverkar även mycket möbler med specialmått efter våra kunders önskemål. Vi kan även göra flera olika sorters variationer av möblerna, tex olika ytbehandlingar eller kanter.

Hos oss tillverkas möblerna med ett glatt sinne av professionella yrkemänniskor som är experter på just träprodukter. Utan dessa människor vore inte den här typens tillverkning möjligt.

Just nu befinner vi oss i ett skede av uppgång som vi vill tacka våra professionella samarbetspartners för, både vad gäller tillverkning och försäljning. Dessa människor har gjort att försäljningen slår nya rekord år efter år.


Hälsningar,

Antti Myllyniemi
Designer / Anttiina Oy

#